lauantai 16. toukokuuta 2015

Ei-niin-arkiruokaa: katkarapu-kookoscurry

Tämä ei kai kyllä ole mitään terveysruokaa, mutta minä ja Kerttu tykättiin kovasti (Mies toivoi lisää makua ja Veera suhtautui katkarapuihin epäilevästi)! Mukavasti lämmittää sateisena kevätpäivänä. Valmistusaika on melko lyhyt, mutta kun 180g halpoja katkarapuja maksaa 3,99, niin kannattaa harkita, kenelle arvohenkilöille tätä tarjoilee.


tilkka öljyä * 1 rkl tikkamaustetahnaa * 1 iiiso sipuli tai 2 pienempää * 4 dl (kookosmaitoa eli yksi purkillinen) * 3x180g (=460g) pakastekatkarapuja
lisäkkeeksi 1,5 dl (keittämätöntä) hyvää riisiä

1) Laita riisivesi kiehumaan ja riisi kypsymään sopivassa kohtaa. 2) Laita isoon kasariin lämpiämään öljy ja mausteet. 3) Pilko sipuli sopivan rouheiksi paloiksi, ehkä 2cm x 2 cm, ja heitä ne pannuun kuullottumaan. 4) Sekoita kookosmaitopurkkia kätösessäsi, avaa se ja kaada sisältö kasariin. 5) Anna lämmetä ja hämmentele vähän muutama minuutti. 6) Katkaravut kehiin: lämmitä pannussa vielä hetki. 7) Kaavi riisit samaan kasariin. Jos haluat pitää lisäkkeen erillään, älä kaada sitä kasariin, vaan kauhaise lautaselle ja peittele hyvin curryllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti