lauantai 7. helmikuuta 2015

Ruuneresepti

Tehtiin Mummun kaa tänään vaihtarit: vietiin r-torttu, saatiin laskiaispullaa. Huomenna otetaan näitä mäenlaskuevääksi Kirvatsiin. Minä tykkään tehdä näitä! Ja vaikka tänä aamuna tuntui, että väänsin leipomuksia vaikka kuinka kauan, niin tosi nopeita ovat, muffinssityyliin. Ja ettei aina tarvitsisi etsiä uudestaan, niin tässä on resepti.

R-tortut

200g pehmeää margariinia
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoa
1,5tl leivinjauhetta
2,5tl mantelijauhoa
1dl piparimurua
0,5dl korppujauhoa
1dl kermaa

yksi pieni saksalaisen kaupan rommiesanssipullo à 2ml *1dl vettä * 0,5dl sokeria * vattuhilloa ja tomusokeria ja muutama tippa sitruunamehua tai vastaavaa

1) Vaahdota elikkä hiero möhnäksi rasva ja sokeri. 2) Lisää ja sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan (on helpompaa niin). 3) Lisää ja sekoita joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe. 4) Lisää ja sekoita joukkoon mantelijauho, piparimuru ja korppujauho. 5) Lorauta ja sekoita joukkoon vielä kerma. 6) Lusikoi taikina vaikka paperisiin vuokiin (tänään taikina riitti 17 kappaleeseen. 7) Paista 200 asteessa suunnilleen vartti. 8) Anna jäähtyä, ja sekoita siinä välissä kostutusta varten rommi tai esanssi, vesi ja sokeri. 9) Kostuta tortut. 10) Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutuksella kuten parhaaksi näet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti