tiistai 24. maaliskuuta 2015

Muffinsseja ilman paperivuokia

Olen joskus miettinyt, että miksi lusikoin muffinssitaikinaa rähmäkäpälöiden vuokiin, kun en osaa sitä tehdä niin, että leivonnaisista tulisi tasakokoisia ja -muotoisia, vaan aina ne killittävät johonkin eri suuntaan. Söpöt muffinssivuoatkin ovat tosi ihania, mutta menevät heti roskiin - mikä sääli! Että miksei sitä taikinaa nyt vaan kaataisi isoon vuokaan ja laittaisi tarjolle siinä?


No. Siksi, että masaliisaa (a.k.a. mokkapaloja) lukuunottamatta peltimalliseen tarjoiluun ei ole totuttu, ja jos superkokoista yksöismuffinia ei kuorruta mielenkiintoisesti ja houkuttelevasti, se ei juurikaan tee kauppaansa. Paitsi sitten jälkikäteen jääkaapista pala kerrallaan yksin syötynä, tai satunnaisesti kahviseuralaisen kanssa. Koska setti on ulkomuodostaan huolimatta sairaan hyvää. Siitä vielä alempana.

Tietenkin siis olin pakkausvauhtiin päästyäni laskenut, että bonustyttären synttärit vietetään vielä tässä osoitteessa, mutta koska pitkään aikaan ei ole tehty muffinsseja, niitä ei tehtäisi nytkään, ja siksi pakkasin paperiset vuoat heti ensimmäiseen laatikkoon. Myöhemmin kuitenkin huomasin, että kaapissa oli avatussa paketissa suunnilleen 2dl kookoshiutaleita, jotka huusivat päästä syötäviksi nyt. Siispä muotoutuivat juhlatarjoilujen osaksi olomuodossa

Gluteenittomat kookos-pellavansiemenmuffinssit (20cmx30cm / 20 kpl)

200g voita * 1,5dl sokeria * 2 kananmunaa * 1dl pellavansiemeniä * 2dl kookoshiutaleita * 2dl perunajauhoja * 2tl leivinjauhetta * 4tl vaniljasokeria * 3 fudgepalaa

1) Vaahdota voi ja sokeri. 2) Vatkaa sekaan munat. 3) Sekoita keskenään perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ja sekoita ne taikinaan. 4) Heitä mukaan vielä pellavansiemenet ja kookoshiutaleet ja sekoita tasaiseksi. 5) Mieti ankarasti, millä saisit vähän jotain uutta jännää makua mukaan, kaiva irtokarkkipussista kolme fudgenpalaa, paloittele ne pieniksi ja sekoita taikinaan. 6) Kaada taikina isoon vuokaan tai lusikoi siististi paperivuokiin. 7) Paista isossa vuoassa 175 asteessa puolisen tuntia / paperivuoissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

Huomioita. Fudgenpalat toimivat taikinassa muuten tosi hyvin, mutta painuivat pohjalle ja olivat vaikeita saada mukaan annospalaan. Annospalat olisi kannattanut muutenkin nostaa valmiiksi tarjottimelle, koska perunajauholeivonnaiset ovat hataria käsitellä. Siinä kohdassa ne olisi myös voinut kuorruttaa jollain jänskällä, joko sokerivesitsydeemillä tai tuorejuusto-tomusokerijutskalla, tai jopa masaliisakuorrutuksella. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti