lauantai 7. maaliskuuta 2015

Remppahommia: tapetointia

Saneerauksessa kannattaa noudattaa tiettyä työjärjestystä, jossa lähdetään vanhojen materiaalien purkamisesta, tarvittavien rakenteiden uusimisesta, ja päädytään viimeiseksi pintojen käsittelyyn.

Me päätimme aloittaa kaiken yläkerran kahden valmiiksi lämpimän huoneen tapetoinnista.

Tämä on kyllä nyt ihan järkevää, koska jos emme hanki väliaikaismajoitusta, vaan muutamme ennen ison remontin alkamista, voimme nyt, kun virtaa vielä riittää, hoitaa tällaista esteettistä pintahommaa, ennen kuin siirrämme kyseessä oleviin huoneisiin a) tavaraa varastoon ja b) itseämme majoittumaan. Muuten voisi käydä niin, että kun katto olisi taivuteltu uusiksi, talon pääty avattu kellarista katonharjaan, putkia vedetty ja kellaria syvennetty, emme ehkä enää jaksaisi keskittyä tapiseeraukseen, vaan syyttelisimme toisiamme saamattomuudesta seuraavat pari vuotta.


Perimmäisen huoneen kolme seinää peitettiin maalaustapetilla ja maalattiin vähän murretulla valkoisella, ja ikkunaseinälle nostettiin vinkeän vihreää viidakkoa. Tämän jälkeen huonetta täytettiin kamalla, jolle ei ole muuta paikkaa, mutta joka täytyy vielä jonain päivänä käydä läpi. Argh. Onneksi vanhan kodin tavarat on jo melkein sortteerattu. 

Se oli ironiaa.


Tapetoinnissa kannattaa noudattaa tiettyjä, hyväksi havaittuja sääntöjä, kuten pohjatöiden huolellista tekemistä (poista kaikki vanhat tapetit, kittaa reiät ja naarmut, varmista, että seinä on puhdas ja tasainen ennen liisterien ja tapettien esiin ottamista jne.) ja tapettivuotien kuvioiden kohdistamista (koska muuten kokonaisuus näyttää oudolta).


Kuviollinen tapetti pikkutyttöjen tulevassa huoneessa.


Kohdistamiset on yliarvostettuja.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti