torstai 27. elokuuta 2015

Remppahommia: vesijohtoa ja hiontaa

Kävin viime viikonloppuna hakemassa saunan seiniin maalin. Jännitti ihan, kun Mies päästi minut yksin väristä päättämään: meillä ei kumpikaan määrää kaapin paikkaa tai väriä tai mallia ihan yksinään, vaan molemmilla on yleensä asioista visiot, jotka molemmilla saattavat vaihtua hyvinkin nopeasti ihan muiksi, jos uusi hyvä idea lehahtaa jostakin. Siksi on vietetty laatuaikaa kaupassa jos toisessa ja opittu tekemään hankintapäätöksiä yhdessä.

Saunasta oli tulossa punainenkin, mutta ei sentään. Turkoosia kokeiltiin ajatuksen asteella, ja hylättiin se. Päädyttiin yhteistuumin ruskeaan, vaikka hetken päästä jo ajattelin, että semmoinen korallinpunainenhan se vasta ihana olisi. Kaupassa pitelin kolmea väriliuskaa kädessäni, ruskea oli tylsin, mutta otin sen silti. Jos olisi seinässä ihan kamala, niin voisihan sen sitten maalata yli.


Mutta ei kyllä ole kamala. Saunan rapatut seinät näyttävät ihanilta. Katto on leppää. Lattia hiottiin tänään, ja se on nyt lopullisessa asussaan raakana betonina. (Todellakaan en ala vaiheessa olevan tilan kuvaamista varten mitään valaistusta järjestelemään...)


Putkia on vedetty tähän kodinhoitotilaan tänään. Lämminvesivaraaja nostetaan tuohon ja pesukone kannetaan sen viereen. Suihku asennetaan sinne saunan puolelle, mummusaunameiningillä. Tämä kaikki on mahdollista siksi, että eilen taas kaivettiin kotikatu auki, tällä kertaa tonttijohdon uusimisen vuoksi, missä rytäkässä jouduimme teetättämään myös naapurin puolelle vesijohtohommia, koskapa paritaloon oli aikanaan vedetty vain yksi johto, mikä ei tänä päivänä enää käy laatuun. Olen pahoillani, vaikka toki ennakoiva toiminta nyt varmasti esti lähitulevaisuudessa vaanineen katastrofaalisen vesijohtovaurio-ongelman, jota mikään kotivakuutus ei putkien iän vuoksi olisi korvannut.

Tässä on se tuleva porraskuilu alhaalta nähtynä:


Tässä ylhäältä:


Ja tässä eteisestä katsottuna:


Tämä taas on kulkuväylä kellarin pesutiloihin siihen saakka, kun portaat valmistuvat:


Enpä sano tästä asiasta muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti