lauantai 27. joulukuuta 2014

Remppahommia: kellarisuunnitelma

Suurin tai ainakin maallikolle vaikein työ koko remonttihommassa tulee olemaan kellarikerroksen käyttöönotto.
Käynti kellariin on nyt naapurin kanssa yhteisestä ovesta. Kellarissa on maalattia, sen keskellä on erikseen eristetty perunakellari, jonka takana oikealla on vanha verstas, joka on pullollaan aikaisempina vuosikymmeninä itse tehtyjä työkaluja ja muita aarteita, ja vasemmalla puolella säilytetään modernimpien aikojen ihmeitä, polkupyöriä ja potkukelkkoja ja sen sellaista.

Perunakellari säästetään. Sehän on aika luksusta sellaisenaan (jollain jo välähti viini- ja olutsäilytys silmissä, ja joku toinen mietti, josko jonakin päivänä saisi itse tehtyä hilloja ja muita, ja kaiken kaikkiaan on hienoa, kun on tila, johon mahtuu säkillinen perunaa kilon sijasta), ja varsinkin energiankulutuksen kannalta itse asiassa hyvinkin kestävä ja kannatettava ratkaisu. Muutenkin pysytään tässä kaikin tavoin kohtuudessa: haaveilin jo jossain välissä valoisasta yksityiskylpylästä, mutta se a) ei sopisi vanhan talon luonteeseen, b) tulisi käyttöönsä nähden aivan liian kalliiksi ja c) olisi ihan liian työläs. Siksi haetaan tehokkaita neliöitä ja aikaa kestäviä lvis-ratkaisuja.

Portaat tulevat alas vasemmasta etukulmasta, ja niistä kadulle päin sijoittuu pieni sauna ja kylpyhuone. Kuistin alla on jännä pieni tila, jonka saa ehkä käytettyä hyväksi teknisenä tai jonkinlaisena säilytystilana. Sen oven eteen ja kenties portaiden alle tulee pyykinpesu ja -lajittelualue. Pyykkituvan viereen sijoittuu miesluola, jonka tarpeellisuutta en missään nimessä lähde kyseenalaistamaan. Kunhan saan pyykkikuiluni. Ulkoseinä rakennetaan perunakellarin ovenkarmiin kiinni, ja tälle seinälle jätetään huolto-ovi, jotta ulos asti pääsee muutenkin kuin kapeita ja jyrkkiä sisäportaita pitkin ja eteisen läpi.

Täältä voit vilkaista yläkerran ja täältä keskikerroksen suunnitelmaa.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti