lauantai 27. joulukuuta 2014

Remppahommia: keskikerroksen suunnitelmaa

Tässä kun jouluna on sen verran väkeä kotona, että ehtii vähän haaveilla, niin jaanpa samaa iloa teillekin.
Suurpiirteinen tyyli jatkuu, tämä kun ei nyt ole vielä mikään virallinen suunnitelma, mutta mustalla siis piirsin olemassaolevat asiat, siniset on ikkunoita ja punaiset tulevia ja muutettavia. Ulkomitat edelleen noin 7,5m x 8m, poislukien kuisti.

Nykyisellään kuisti on kylmä, mutta sitä varmaan lisäeristetään vähän. Jaa juu, tuosta jäi pois vanhan ikkunan palauttaminen vasemmalle seinälle! Rapun oikealla puolella on nytkin kaappeja, mutta niitä täytyy varmaan miettiä uudestaan, kenkähyllyjä tarvitaan ja kuravaatesäilytysratkaisua ja semmoista. Fiilistelin jossain välissä, että ikkunan alle pitäisi saada sadepäivän istuskelupaikka, mutta käytännössä rappuset ajaa ihan saman asian. Keskitytään siis siistiin säilytykseen ja viihtyisään sisääntuloon.

Alunperin yläkertaan on kuljettu eteisen vasemmasta reunasta nousseita portaita pitkin. Sisävessa rakennettiin aikanaan niiden alla olleeseen kaappiin, mutta elintason noustessa vesiklosetti sai seurakseen myös pesukoneen ja suihkun, ja siksi portaat siirrettiin keittiön puolelle. Nyt me aiotaan palauttaa vessa takaisin pienempään kokoon, ja lohkaista siitä tila portaille alakertaan eli kellariin. Samalla eteiseen saadaan kulman ikkunasta vähän lisää luonnonvaloa!

Keittiössä on jäljellä alkuperäinen puuhella, se on hieno! Koemielessä mietittiin jo sen pyhäinhäväistysmäistä purkamistakin, koska kuuden hengen ruokapöytä on meille minimi, ja epätoivoisesti yritettiin mielissämme sovitella sitä keittiöön. Samoin oli mielessä huoneen laajennus ulospäin, mutta sellaiseen tuskin heltiäisi rakennuslupaa vanhassa paritalossa keskusta-alueella. Sitten tajuttiin, että meidän pitää panostaa hyviin työskentelytiloihin ja -tasoihin (meidän aikuisten reseptiikathan sijaitsevat 30 sentin korkeudella toisistaan, ja veitsikäsienkin korkeuksissa on lähes sama ero), kun kuitenkin tykätään ruoan kanssa touhuta. Keittiöön tulee siis jonkunlainen saareke-/konsoli-/baaripöytä, jonka ääressä voi syödä aamu- tai väli- tai muupalan tai sitten tehdä ruokaa tai läksyjä.

Keittiön takana on nyt makuuhuone, mutta sinnepä sijoitetaankin nyt sitten se meidän ruokapöytä. Siellä siis syödään ruokaa astioista aterimilla, eikä vaan survota jotain kiireessä alas kurkusta. Koska emme kuitenkaan ole tähänkään mennessä olleet ihmisiä, jotka voisivat kuvitella ruokailevansa tilassa, jonka nimi on ruokasali, mutta sen sijaan toinen meistä aikuisista ja joku perillinenkin saattaa saada päähänsä jonkun projektin, joka vaatii pöytätilaa, paperia, kyniä, liimaa ja saksia, kyseessä on ennemminkin monitoimitila pöydällä. Pöydän ja tuolien lisäksi huoneeseen täytyy kai kätkeä myös säilytystilaa.

Olohuoneen ja makuuhuoneen välissä on ennen ollut oviaukko, ja se avataan nyt uudelleen. Minä haaveilen myös sellaisista lasipariovista, jotka ennen ovat olleet eteisen ja olohuoneen välissä. Katsotaan, osuuko eteen. Huonekorkeus on reilu kolme metriä. Kadulle ja portille päin on isot ikkunat. On kuulkaa hienoa. Tällä hetkellä suurin kysymys olohuoneen osalta on se, voimmeko todella tehdä siitä turkoosin, kuten tästä nykyisestämmekin, koska muun värisessä emme ehkä osaa enää olla.

Täältä voit vielä kurkata yläkertasuunnitelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti