keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Remppahommia: lomapäivä

Vintti on pönttöä vaille valmis. Sähköt vedettiin toissapäivänä. Putkimiehen vaimon varaaman etelänloman vuoksi viemäristö saatetaan kuntoon ensi viikolla, timpuri tulee apumieheksi, mutta sitä ennen olemme omillamme. Oman perheen kesken. Yläkerran ja sen ihanien tapettien tilanteesta lisää myöhemmin, ihmisen rajallisesta energiamäärästä nyt.

Timpurit olivat töissä seitsemän viikkoa, joista kuusi meidän Kodissa asuessamme. Kuuden viikon arkipäivät olemme siis eläneet rytmissä, jossa yhdeksältä alkaa ihailtavan taidokas ja reipas rakennustyö, jonka aikana Miehen vielä töissä ollessa minä yritin pitää lasten ja omaa elämääni uomissaan uudessa ympäristössä ja poikkeustilanteessa. Mies, joka pitää yksityisyydestään vielä minuakin enemmän, on saanut viettää jo kolme viidestä lomaviikostaan itselleen vieraiden timpureiden seurassa, luovuttaen omasta lapsuuden- ja nykyisestä kodistaan huomattavan osan muiden käsiin.

Kun aikuiset ovat lomalla, arkenakin on mahdollista lähteä liikkeelle. Se tuntuu erilaiselta, kun tietää, että omassa Kodissa on samaan aikaan porukkaa. Luottamusta löytyy kyllä: nämä äijät ovat työkseen vieraiden ihmisten kodeissa, eivätkä olisi, jos eivät olisi luottamuksen arvoisia. Silti. Se on meidän Koti.

Oikeastaan siitä on vasta kehittymässä sellainen. Se tuntuu Kodilta, mutta se on vasta ojentelemassa jäseniään täyteen kukoistukseensa. Muuttosiivous on edelleen tekemättä, koska remontti on ollut käynnissä koko ajan, eikä talo ole vielä ollut hetkeäkään tyhjä - eikä sitä tule koskaan olemaankaan.

Kesä- ja heinäkuun viikonloput ovat olleet kovasti täynnä ohjelmaa, kaikki oikein kivaa sellaista, mutta tähän remppakesään olisi voinut kyllä ahtaa vähän vähemmän tekemistä ja enemmän lepoa.

Saimme viime viikon lopussa luvan siirtää huonekalut vintin uuteen huoneeseen. Sen ansiosta naapurihuoneesta saatiin pois vaatehuoneosuutta, ja tyttöjen huoneen olisi voinut oikaista leikkikuntoon, ja kaikenlaista muutakin olisi voinut tehdä. Lauantaina oli kuitenkin ihanat häät, joista toivuttiin hyvällä omallatunnolla suuri osa sunnuntaista, jonka jälkeen maanantaiksi oli sovittu treffit Veeran kummitädin (kyllä!) kanssa Duudsonien aktiviteettipuistoon, jonka jälkeen eilen ja tänään on Kids Jazzeja, ja sitten aikuisten vastaavaa...

Eilen olisi vauvamuskarin jälkeen voinut tarttua luutiin ja imuriin ja siirrellä huonekaluja kerroksesta toiseen. En jaksanut. Nyt on loma.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti