perjantai 17. huhtikuuta 2015

Keittiö asennettu!

Jännittävä keittiönasennusviikko on ohi. Tiistaina tulivat kaapit, keskiviikkona kalusteasentaja ja tänään putkari ja sähkäri.


Saman tien sitten tänä iltana korkattiin uusi uuni ja lopuksi astainpesukonekin. Tämä on siis se nurkka, jossa siirreltiin viemäriputken paikkaa. Lattiassa on nyt muovimatoton kohta siinä, mistä edellinen läpivienti meni, mutta joka on ovelasti peitetty ihan tavallisella matolla. Katsellaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan siihen. Aikatauluteknisistä syistä myös kaappien takana olevat seinät ovat edelleen paljaina - niihin ei lyöty valmiiksi maalaustapetoitua kipsilevyä, vaan tapetoimatonta. Jahka seuraavaksi työstämme tätä keittiötä, leikkaamme tapetista valmiiksi mitatut ja muotoillut palat, jotka liisteröidään seinään tikkailta sieltä 2950mm:n korkeudesta alaspäin, ja maalataan kuivuttuaan. Vehkeet näitä siirtoja varten on jo hankittu. Haaveilen myös vinkeistä ja värikkäistä kaakeleista jatkoksi liesituulettimen alle. Katsotaan.

Vanhan talon remontointi vaatii kompromissientekokykyä. Siinäkin mielessä, että tämä kohta, joka on käytännössä ainoa järkevä paikka vesipisteelle ja liedelle, on vain puolitoista metriä leveä. Siihen mahtui siis 45-senttinen roskiskaappi, 60-senttinen uuni ja 45-senttinen astianpesukone. Astianpesukone on pieni. Laskutilaa on vähän. Nyt on asennoiduttava niin, että astiat todellakin menevät suoraan koneeseen tiskipöydän sijaan, ja konetta pyöritetään päivittäin, ja jopa useita kertoja, kun nykyään isoa konetta täytetään pari-kolme päivää. Kuivauskaappiakaan ei ole, koska tällä hetkellä säilytämme omassamme juomalaseja ja mukeja, ja käsin pestyt kattilat ja muut astiat yleensä asetetaan pöydälle liinan päälle ja kuivataan käsin. Kahteen kaappiin tiskipöydän päälle laitetaan juuri ne jokapäiväisessä käytössä olevat lasit ja mukit, ja sitten mausteet ja öljyt ja etikat ja muut, jotka nykyisessä keittiössä seisovat pöydällä hellan vieressä rumassa asetelmassa.


Näissä kuvissa näkyy 60-senttinen uuni kalapullat ja ranskalaiset sisässään, niiden takana väliaikaisen sivupöydän virkaa toimittava puuliesi, joka todellakin tulee olemaan käytössä, puuliettä vastapäätä saareke, jossa on 70 senttiä syvät ja 120 senttiä leveät laatikot (ylhäällä yksi matala ja sen alla kaksi syvää), jotka tulevat syömään työ- ja ruokailuvälineet, lautaset ja ruoanlaittoastiat. Saarekkeen pöytätason toisen reunan alle mahtuu pari korkeaa tuolia, joilla selkä ikkunaan päin istuen syödään aamu- ja välipalat. Taso on paitsi sopivalla korkeudella keittiö- tai vaikka tietokonetyöskentelyä ajatellen, myös loistava pystökaffehenkiseen nojailuun tai buffettitarjoiluun.

Eteisen oven ja keittiön ikkunan väliin jäävät jää- ja kuiva-ainekaapit. Jääkaappi ostetaan sitten myöhemmin, tuo on Mummun. Kuiva-ainekaapin saranat puuttuivat toimituksesta, ovet kiinnitetään kai alkuviikosta. Kaapissa on neljä ulosvedettävää laatikkoa ja kaksi kiinteää hyllyä, ja niihin tulee mahtumaan kaikki tarvittava. Jääkaapin päällä on vielä se pakollinen hassu kaappi, johon ensin ängetään kaikenlaista pois näkyvistä, sitten unohdetaan, että niin tehtiin, ja lopulta kaappiin kurkistaessa huomataan, että omistetaan kumman paljon ihan turhaa tavaraa. Tai sitten tsempataan ennen muuttoa niin paljon, ettei turhaa tavaraa siirry uuteen osoitteeseen.


Toinen keittiöremontti eteni tänään siihen pisteeseen, että lattia on valmis. Parisuhdelaatuaikaa tämäkin. Viikonlopun aikana huoneeseen kootaan Mummun uusi keittiö kierrätyshengessä soveltuvin osin vanhan keittiön kaapeista ja tarvittavista täydennysosista. Pikku hiljaa Mummu voi myös alkaa juoksuttaa muuttolaatikoita kantavia lapsenlapsiaan piharivin suuntaan. Minä ennustan tuparihenkisiä vappubileitä Uudessa Mummulassa, Mies pitää ajatusta ylioptimistisenä.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti