tiistai 28. huhtikuuta 2015

Muutto: ruokakaappi

Mutsi kaivo kaapista jotain syötävää. Ehkä.
Kun sattuneesta syystä kovilla kierroksilla liikkeelle lähtenyt muuttohässäköinti hidastui ryömintävauhtiin, keskeytin harvemmin tarvittavien tavaroiden pakkaamisen Leenan ja Jussin lainaamiin laatikoihin, mutta koska totuus - eli se, että Koti löytäisi uudet asukkaansa ennemmin kuin myöhemmin - ei unohtunut, muuttoa täytyi edistää jollakin tavalla.

Kuiva-ainekaappi, jääkaapin hillo- ja maustetahnahylly sekä pakastin. Niiden sisältöä en haluaisi kuljettaa uuteen kotiin, en pienimmässäkään määrin. Enkä muutenkaan osta tähän osoitteeseen enää mitään, minkä joutuisin pakkaamaan muutaman viikon päästä. Kaupungilla ja perhemarketin alennusmyyntipäivinäkin mieleni valtaa vapauden tunne: olen immuuni alennetuille hinnoille, joilla houkutellaan ihmisiä ostamaan tavaroita, joita he eivät normaalihintaan ostaisi! Ostan vain tarpeeseen! Olen tiedostava ja tietoinen!

Mutta myös lähes pakkomielteinen. Torstai-ilta on meillä ollut ainakin Lostista asti pizza- tai lämmin voileipä -ilta. Välillä vuorotellen, välillä kausittain. Minä olen pizzapohjavastaava, Mies taikoo leipiin vakaalla kädellä supermakuyhdistelmät. Jostain syystä pizzat eivät olleet alkuvuodesta oikein sykähdyttäneet, mutta niitä oli tehty, ja Myllyn Parhaan pizzajauhopussin pohja pilkotti. Ostin uuden pussin. Seuraavana torstaina totesimme, että siirrymme nyt suosiolla leipiin. Leivät olivat ihania (halpisruispalat ja mangochutney, sen verran sanon), mutta aaargh! Nyt mulla oli turhaan ostettu pizzajauhopussi kaapissa! Mitä jos emme tekisi pizzaa enää ollenkaan ennen muuttoa?! Täytyisikö kantamiskiintiötä todella täyttää tällä kokonaisen kilon painavalla jauhopussilla?!!

Tehtiin joku päivä jotain flatbreadjuttua, huh, sain jauhoja käytettyä niihin. Ja viime viikolla tehtiin taas pizzaa. Jauhoja on jäljellä ehkä pari desiä, saan ne varmaan leipaistua teeleipään tai johonkin. Huhhuh. Huh.

Vastaavat läheltä piti -tilanteet on tähän mennessä vältetty suunnittelemalla tarjoilua kaapista valikoitujen harvinaisuuksien ympärille. Esimerkiksi raakakaakaopussi on tähän mennessä inspiroinut sydänsurujen kakun testaamista ja mantelijauhopussin ohella raakakakkuilua, ja maitotiivistepurkkihan siis päätyi blondimasaliisan päälliseksi. Lisäksi on toki tehty pakastemarjoista smoothieita ja syöty tavallista useammin jäätelöä.

Nyt jääkaappi ennustaa toukokuulle ainakin kahta butter chicken -elämystä. Tai ehkä pistetään kana siihen kookosmaitoon, jota on tölkillinen kulmakaapissa. Jännästi kävi niin, että kiinteistökaupoilta ruokakauppaan jatkettuani ostin artisokansydämiä ja marinoituja valkosipuleita. Näköjään on jotain tapasmeininkiä myöskin tuloillaan.

 Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti