maanantai 13. huhtikuuta 2015

Remppahommia: huhtikuun puolivälin paras päivä - ja keittiön purkua

Tänään
  1. menin ns. työmaalle katsomaan, miten Pihla-ikkunoiden asennus pihariviin sekä tulevaan eteisen portaikkoomme oli alkanut sutjakkaasti 45 minuuttia etuajassa, ja tuli kokonaisuudessaan valmiiksi vähän vaille parissa tunnissa. Jos oli myyjä kuukausi takaperin asiansa osaava, mukava ja inhimillisen oloinen, niin olivat myös asentajat vastaavilla ominaisuuksilla varustetut.
  2. sain Puustellikeittiöasentaja-Peetun kiinni, ja kävi ilmi, että puhelinhiljaisuus oli todellakin ollut vahinko ja inhimillinen erhe, mutta päivän loistavalla asiakaspalvelulinjalla jatkaen saimme aikatauluja soviteltua ja minäkin mielenrauhan anoppini keittiön myllertämisen keston suhteen.
  3. Kotimme löytämät uudet asukkaat kävivät vielä esittelemässä uutta kotiaan lähimmäisilleen, ja rinnassa hyrisi hyvä tunne siitä, että oikeat ihmiset tulevat tänne, ja lisäksi vielä alkaa muuttointokin taas nostaa päätään, ja tekee mieli tyhjentää loppujakin kaappeja, vaikka kaupantekohetkeen onkin vielä kaksi viikkoa.
  4. Peetu ehti kiireestään huolimatta vielä illansuussa käymään ja katsomaan, että saamme pohjatyöt tehtyä parhaaseen mahdolliseen malliin valmiiksi ennen kuin keittiömme alkaa hahmoonsa rakentumisen keskiviikkoaamuna kello kahdeksan.

Oikealla näkyvän seinän takana on muuri. Oli ajatus purkaa sen päältä kaikki muu, ja jättää rappaus tasoiteltuna ja kauniiksi maalattuna näkyviin, ja toinen ajatus oli pitää seinä levytettynä ja maalata se semmoisellä sävytetyllä hiekkamaalilla, mutta totuus ja aika ohjaavat nyt tavallaan vesitettyyn versioon, jossa muurin annetaan pysyä peitossa, vanhan voima- tai semmoisen paperin päälle lyödään maalaustapetoitua kipsilevyä, ja se sitten maalataan, kun on sopiva hetki.

Jännästi on vedetty aikanaan sähkö- ja vesijohtoja moneen eri paikkaan, katsotaan, miten ne nyt saadaan vetäytymään. Esimerkiksi altaan viemäri on aikojen alussa tullut lattiasta läpi tuosta kuvan nurkasta, mutta sittemmin se on siirretty siihen kohtaan, jonka edessä Mies kuvassa kykkii. Nyt se on siirrettävä takaisin nurkkaan, jos mielimme saada tulevan roskiskaapin auki. On muuten tarkoitus jättää lattia ennalleen...

Kaakelirivit jätetään paikalleen tuommoisenaan. Vinkeä on se sana, jota meidän pintarempoissa on ennenkin käytetty, ja samaa linjaa jatketaan. Keittiön värityksessä tulee olemaan mustaa ja valkoista ja poltettua oranssia ja tummanruskeaa puuta. Ja varmaan lisäksi jotain muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti