keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Remppahommia: loppu häämöttääKolmessa kuukaudessa meille on tapahtunut aika monta asiaa.

On muutettu yhdeksän vuotta Kotina toimineesta, tilavasta omakotitalosta rakennustyömaalle, joka valmistuttuaan on edellistä vähän tehoneliöisempi, mutta erilaisella tavalla tunnelmallinen ja arvokas paritalon puolikas.

On eletty puolivallattomassa välitilassa, koettu kesä vauhdilla, ilman montakaan seesteistä välipäivää.

On palattu töihin muutaman viikon ja melkein kahden vuoden mittaisten taukojen jälkeen. Yksi palasi tuttuun kouluun, kaksi aloitti uudessa, ja pienimmän maailma mullistui täysin päiväkotimeiningin myötä.

Veera aloitti harrastukset, minä opettelen kyselemään ja kuuntelemaan läksyjä. Omaa toimintaa helpottavat ja nuoremman henkilön elämää ohjailevat rutiinit ovat edelleen muovautumisvaiheessa.

Aikuisten tietoisesti äärimmilleen löysätyt hermot onnistuvat sittenkin kiristymään, varsinkin varmaankin pienen jännityksen keventäminen yöunien huonon laadun vuoksi. Suihkukaan ei ollut käyttökunnossa vielä viime viikonloppuna, mutta toisaalta lämmintä vettäkään ei taas vaihteeksi ole. Olisi myös kiva, että kaikella olisi paikka, jotta olisi joku järki siivota. Työmaa- ja ylläpitosiivota. Ja pystyä osoittamaan lapsille (ja itselle), mikä on se tavoitetila, johon siivoamisella pyritään, ja miten sitä ylläpidettäisiin. Tajusin sentään sunnuntaina olla vaan. 

Mutta enää on jäljellä:
- portaiden viimeistely
- kellarin ulko-oven ja saunan ikkunan valmistaminen ja asennus
- saunan oven asennus
- lauteiden valmistaminen
- suihkun, lämminvesivaraajan ja pesukoneen asennus sekä loppujen putkitöiden viimeistely, joka, ei niinkään näyttävyydellään, mutta toimivuudellaan oikeuttaa loppulaskun summan
- kiukaan ja valaistuksen asennus sekä loppujen sähkötöiden viimeistely, joka, ei niinkään näyttävyydellään, mutta toimivuudellaan oikeuttaa loppulaskun summan

Eilen illalla viihdytin itseäni visioimalla eteisen vessan lopullista asua. Mies pyöräytti silmiään ehkä vähän varoittavasti, ja ilmoitti, että kun timpurit ovat poistuneet, meillä ei hetkeen tehdä mitään.

Se on kyllä viisas mies, tuo Mies.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti