tiistai 29. syyskuuta 2015

Remppahommia: viimeistelyn suunnittelua


Seliseli: vielä ei ole pystynyt aloittamaan viimeistelyhommia, koska ensin piti vähän levähtää ja ottaa omaa tilaa, toisekseen illat ja viikonloput ovat lyhyet, ja sitten iski tämä flunssa vielä.

Ja pah: mikä pakko tässä kenellekään mitään on selitellä?! Kun on hyvä hetki, niin alkaa tapahtua.

Ulkopuolisilla teetettävien töiden kruunuksi ei sittenkään jäänyt sähköjen asennus, vaan saunan ikkuna. Räppänä on sen verran pieni, että se täytyi teettää erikseen. Valmista piti tulla jo joku viikko sitten, ja koska ikkunan piti tulla päivänä minä hyvänsä, sitä odotellessa kielsimme timpureita aloittamasta mitään pintojenkäsittelyhommia, koska voisimme tehdä ne itsekin sitten, kun viimeiset palkat olisivat kohta maksetut (eikä harrastelijan tarvitsisi seuraavana päivänä punastella työnsä jälkeä ammattilaisen edessä).

Ikkunamies oli kokeillut tässä välissä moottorisahaa polveensa ja joutunut vähän huilaamaan. Väliaikatietoja ovat kyselleet niin timpuri kuin isäntä, ja nyt ollaan kuulemma ihan tänään tai huomenna saamassa ikkuna - ja muutama lista - paikalleen. Sen jälkeen ei ihan oikeasti enää odoteta ketään tekemään mitään.


Omia hommia on silti vielä jäljellä
1) ruokailuhuoneen eli salongin tapetointi (Uusi lamppu on kuitenkin jo hankittu ja ripustettu! Tämän paikaksi suunniteltiin jo vanhassa Kodissa naapurihuonetta, joka pikku hiljaa olisi muuntunut leikin tyyssijasta kirjastoksi ja musiikkihuoneeksi.)
2) olohuoneen ja salongin välisen oviaukon siistiminen
3) vessan seinien maalaaminen (vanhan tapetin yli voi maalata samalla maalilla kuin saunan seinät vedettiin - minä tykkäisin sävystä vessassakin, Mies epäröi) ja listoitus
4) porraskuilun ja eteisen seinien maalaus (ensin tulee valkoinen pohja, ja sitten opettelen jonkun jännän laveeraustyyppisen tekniikan, jolla sudin sopivasti vaaleaa haaleaa sinistä päälle
5) porrasaskelmien lopullinen maalaus (suunnitelma ei ole vielä valmis)
6) saunan lauteet

sekä monia sellaisia pienempiä juttuja (vanhojen ovien rapsutus ja maalaus, keittiön viilaus, kellarin miesluolapuolen katon maisemointi jne.), jotka olemme henkisesti valmistautuneet jättämään vaiheeseen epämääräiseksi ajaksi. Ideat muhivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti