tiistai 28. lokakuuta 2014

1-vuotissynttärijuhlat: jälkipuinti

Kaikkeen hyvään ja erityisesti täydelliseen suunnitteluun kuuluu myös jälkikäteinen arviointi, jonka perusteella seuraavalla kerralla voidaan onnistua vieläkin paremmin. Alla listaus havainnoista:

  • toteutunut vierasmäärä oli optimaalinen - vaikka pari aikuisvierasta lapsineen katosi matkalla ja viime hetken peruutuksia tuli kaksi, tohinaa riitti näinkin ihan tarpeeksi; lopullinen pääluku emäntäväki ja esittelijä mukaan lukien oli seitsemän aikuista ja kahdeksan lasta
  • en ollut varautunut talviaikaan siirtymisen vaikutukseen sähköisissä kalentereissa! älypuhelimien automatiikka toimi nyt ylitehokkaasti ja aiheutti sen, että alunperin facebookin tapahtumasivulle merkitsemäni aloitusaika siirtyi tunnilla eteenpäin; ehkä olisi kannattanut sittenkin tehdä perinteiset paperikutsut tai lähettää edes tekstiviesti...
  • vaikka bonustyttäreni kanssa - suurkiitos vielä! - raivasimme kovasti tilaa vaaterekeille, emme sittenkään osanneet varautua siihen, että tämä markkinoiden laajin perusmallisto neljällä rekillään vei ennestään ahtaasta eteisestä vielä lisää tilaa; vähintään olisi pitänyt siirtää pystynaulakko pois tieltä, jotta läpikulku olisi onnistunut paremmin
  • onnistuneita logistisia ratkaisuja sen sijaan olivat ulkovaatteiden pussitusmahdollisuus sekä leikkitilan rajaaminen; vaikka lapset siirtyivätkin sujuvasti tilasta toiseen, lelut ja ilmapallot pystyivät suurimmaksi osaksi naapurihuoneen puolella
  • keittoa tein jälleen kerran liikaa, kaksi kolmasosaa olisi riittänyt hyvin; summittainen ohje kolmeen litraan on tässä, olkaa hyvät:
1,2kg perunaa
0,7kg porkkanaa
0,2kg palsternakkaa
0,4kg sipulia
5 valkosipulikynttä
5 kasvisliemikuutiota
5 laakerinlehteä
3,5dl kermaa

Kuori ja paloittele kasvikset, laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Lisää liemikuutiot ja laakerinlehdet ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. (Tarvittaessa tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä.) Kaada keitinvesi kattilasta astiaan. Survo nuijalla tai hienonna sauvasekoittimella kasvikset soseeksi, lisää kerma ja muutama kauhallinen keitinvettä niin, että keitto on omasta mielestäsi sopivan paksuista. (Tässä kohdassa voi taas pitää taukoa, kunhan muistat laittaa keiton kylmään odottelemaan.) Lämmitä keitto liedellä ruokavieraita varten, tai mikrossa yksittäisannoksina.
  • trifle-työpaja oli menestys, sillä se paitsi keräsi kehuja, oli myös äärimmäisen helppo ja nopea valmistella: varsinaiset työvaiheet olivat vaniljavaahdon vatkaus ja keksien murustelu; lisäksi tee-se-itse -menetelmä sopii mainiosti kotimyyntikutsuille, koska kaikki vieraat eivät kuitenkaan ehdi kahvipöytään samaan aikaan - toisenlaisia kahvikutsuja varten jälkiruoan voisi tietenkin kasata valmiiksi annoksiksi söpöihin, hassuihin tai tyylikkäisiin astioihin
  • vieraat kunnioittivat ihanasti toivetta olla tuomatta lahjoja; erityiskiitos kuitenkin Patrikille ja äidilleen, jotka silti toivat lainaksi vallan ihanan Pikku Papun laulut -kirjan! Nyt voimme itse vinkata tästä vaikka joulupukille.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti