tiistai 23. kesäkuuta 2015

Muutto: olohuone

Se herra R., joka talon aikanaan rakensi, toi
Venäjän-matkaltaan tuliaisena kattokruunun,
joka kuuluu huoneeseen.
Reilun kolmen viikon olemisen jälkeen olohuone tuntuu edelleen olevan kesken eikä oma itsensä, vaikka se on rauhallisin ja puitteiltaan eniten valmis (valmein?) kolkka koko asunnossa. Siellä on kuitenkin säilössä kamaa, joka ei sinne tule jäämään, kuten petshoptalo, kassillinen liinavaatteita ja yksi laatikosto. Huone on sen verran iso, etteivät nämä ylimääräiset artikkelit sinänsä haittaa, mutta eivät ole näkymättömiäkään. Sitku sitku.

Koriste-esineiden sijainti varastossa harmittaa täällä. Lentoukkeleille on selkeä paikka telkkarinurkan katossa, mutta tällä hetkellä ukkelit vain loistavat poissaolollaan.

Ollaan puhuttu, että jos vaikka maalattaisiin tuo tapetti. Silmä on jo siihen tottunut, toisaalta siksi, että se oli siinä Mummun asuessa, ja toisaalta siksi, että se on ollut siinä nyt, ja tässä on tottunut katsomaan noita omia huonekaluja sitä vasten. Sitä paitsi tuska siitä, että pintakuvioinniltaan tätä ruskeasävyistä tapettia vastaavalla, ostohetkellä vielä luonnonvalkoisella kankaalla päällystetty sohvamme ei ihan hirveästi erotu seinästä, alkaa laantua.


Maalaamisajatus on nyt tauolla, koska pitäisi selvittää, kannattaako tuommoista materiaalia ylipäätään maalata, ja jos, niin mikähän se väri sitten mahdollisesti olisi. Meillä olisi kauhea kutina saada turkoosia johonkin, mutta selvää on, että tähän huoneeseen se ei sovi. Eikä ehkä pinna ole tarpeeksi pitkä rapsuttelemaan vanhaa tapettia seinästä kuitenkaan, että siihen uutta saisi laitettua. Sitä paitsi ihan ensin, jahka vintti valmistuu ja naapurihuonetta saadaan tyhjennettyä, puhkaistaan oviaukko takaisin olo- ja naapurihuoneen väliseen seinään siihen kohtaan, missä se alun perinkin on ollut. Katsotaan pintoja sen jälkeen.

Arvaatko, mihin kohtaan oviaukko on tulossa? Löydätkö kuvasta Miehen tietotekniikkakätköt?
Vahva ehdokas turkoosille, tai kenties vaalealle siniselle, semmoiselle linnunmunanvärille, on eteinen. Tässä alla näkyy kuistin eli ulkoeteisen kaunis vanha pariovi olohuoneesta katsottuna, ja keittiö on vasemmalla. Oikeanpuoleinen ovi johtaa spa-alueelle. Takkiröykkiön peittämä seinä, jonka takana on suihku, tullaan purkamaan alakertaan johtavien rappusten tieltä. Maalisudit lepäävät ja ajatushautomo jatkaa pöhinäänsä myös tämän tilan suhteen.


Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti