maanantai 15. kesäkuuta 2015

Muutto: spa

Lähtötilanne oli se, että kahden melko tilavan, lattiapinta-aloiltaan noin kaksi ja viisi neliötä, vessan, yhden kodinhoitohuoneen, kahdeksanneliöisen kylpyhuoneen ja saunan sisältö, lähinnä siis erilaisia tuotteita ja pyyhkeitä, oli pakattu laatikoihin, pussukoihin ja nyssäköihin rusettimalliin, eli pikku hiljaa vähemmän käytettyjä asioita ensin käytöstä poistaen ja lopuksi vain välttämättömimmät säästäen ja sitten tosipaikan eli muuttopäivän tullen johonkin pussukkaan viskaten. Tästä johtuen shampoot hukkuivat tilapäisesti, kolmeksi päiväksi, ja löytyivät sitten jostakin syystä löylykiulusta, joka oli vauvan ammeessa vesilelujen kanssa.

Lopullinen välitilanne on se, että samat toiminnot on nyt sijoitettu kolmen neliön suuruiseen kylpyhuoneeseen.
Pyykkikori oli sijoitettu aamupesun ajaksi eteisen puolelle, mutta jotta liika stailaus ei piilottaisi totuutta, nostin sen tähän kuvaan omalle paikalleen.
Vuoden päästä tilanne on todennäköisesti sellainen, että kuvissa näkyvän ikkunan puoleinen osa kylpyhuoneesta suihkuineen on hävitetty ja muutettu alakertaan johtaviksi portaiksi. Jäljelle jää ns. yleisö-wc, jonka sisustamme niin hienoksi kuin läpitalonremontin jälkeisissä tunnelmissa suinkin jaksamme huvittua. Eli nähtäväksi jää. Tälläkin hetkellä vintissä rakennetaan siinä kohdassa, johon tulee yksityisempi vessa, ja kellariin tulee sitten pyykkitupa ja läträystilat. Näillä näkymin tulen jäämään pyykkikuiluttomaksi, koska tämä 90-vuotiaiden lattioiden puhkominen suorassa linjassa eriaikaisesti tuottaa jonkinasteista päänvaivaa jopa hyvin kokeneille ammattihenkilöille, jotka eivät lupaile sellaista, mitä eivät varmasti voi toteuttaa.

Pinnat jäävät siis toistaiseksi tässä monitoimitilassa ennalleen, sillä tilanne elää, eikä materiaaleja kannata tässä kohtaa vielä lähteä liian tarkkaan päättämään. Muovinen, sinistä kaakelia jäljittelevä seinäpinta on tarpeeksi sympaattinen tähän hetkeen. Paikan päällä voi ihastella pikanttia yksityiskohtaa, jesarikiinnitteistä vessapaperirullatelinettä, jota en nyt viitsinyt alkaa muutaman kuukauden tarpeita varten erikseen ruuvaamaan paikalleen siirrettyäni sen ensin pois pyyhehyllyn takaa.

Käyttäjäkommentteja:
(tyttö 6v.) "No. Iha kiva."
(tyttö 1v.) "Jee! Tänne pääsee ite levittämään kaikki kylpylelut ja kääntelemään tätä pikkulotrausämpäriä ihan just silloin ku ite haluu ja äitin silmä välttää! Jee! Vapaus! Itsenäisyys! Jee!"

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti