maanantai 29. kesäkuuta 2015

Muutto: keittiö

Muuttosarjamme viimeisessä osassa esittelen uuden Kotimme keittiön, joka kliseenomaisesti on muodostunut talon sydämeksi.


Ensin, Mummun vielä asuessa tällä puolella pihaa, purettiin vanha keittiö.


Sitten vanhojen kaappien tilalle tuotin uudet. Yhden kaapin saranat tosin tulivat paikalle vasta kuukauden päästä kavereistaan.Lopulta me ja meidän muuttokuormamme tulimme perässä.


Huomaa kolme rinnakkaista liettä: sähkö-, puu- ja mielikuvitustoimiset. Kahdessa yläkaapissa on juomalaseja ja herkut (tarpeeksi ylhäällä tietenkin) sekä mausteet ja vitamiinit ja niihin rinnastattavat tuotteet.


Kellon paikka olisi tietenkin eteisen oviaukon yläpuolella, mutta koska sillä kohtaa on enemmän vapaata lattiapintaa ja vähemmän särkyviä asioita, sisäkoripallokori oli parempi sijoittaa siihen.

Jääkaappi on oven vieressä, ja sen vieressä taas kuiva-ainekaappi, jossa on ulosvedettäviä laatikoita ja kaksi tavallista hyllyä.


Saarekkeen kolme leveää laatikkoa pitävät sisällään kaikki työvälineet, lautaset, mukit, vuoat, kattilat ja pannut, ja lisäksi se on tosi hyvällä työskentelykorkeudella, 92 senttiä tai jotain. Ikkunan puolella pöytälevyn alla on tilaa polville, parille keittiö- ja yhdelle baarijakkaralle. Syöttötuoli on tässä liian matala Kertulle, joten sekin istuu keittiöjakkaralla. Tähän mennessä onnettomuuksia 0.

Portaiden alla on minun mummoni vanha lipasto, joka on ostettu joulukuussa 1943. Kuitti oli keskimmäisen laatikon pohjalla suojapaperin alla. Ajatella, että jo silloin ovat osanneet tehdä täydellisesti tähän keittiöön sopivan huonekalun! Lipaston päällä on kaikki pienkoneet, vasemmanpuoleisessa kaapissa leivät, ylimääräiset kahvit ja muut, ja kaapin yläpuolella olevassa laatikossa leikkuulauta ja leipäveitsi. Keskimmäisissä laatikossa ja kaapissa on suodatinpussi-, muovikippo- ja lasipurkkivarasto, ja oikeanpuoleisissa leivontajutskat. Lipaston päällä on täysin tyyliin sopimaton, mutta kokonaisuuteen mainiosti istuva Lack-hylly.


Kaikki ei kuitenkaan missään tapauksessa ole vielä valmista. Niin kauan, kun vintillä on työmaa, jonne kuljetaan ensisijaisesti keittiön portaita pitkin, rakennuspölyn ja muun roskan kulkeutuminen askelmien välistä kodinkoneisiin on estetty kahdella pitkittäin auki revityllä jätesäkillä, jotka on kiinnitetty paikalleen - milläpä muullakaan, kuin - ilmastointiteipillä. Teipin liima on kestänyt näihin päiviin, mutta näin kosteana kesänä remontin olisi hyvä alkaa jo pian loppua.


Naapurihuoneeseen johtavan oven takana on perinteisesti säilytetty siivousvälineitä, joita on perinteisesti ollut vähemmän kuin nykyään. Tila odottaa järjestelyprojektin alkamista.


Portaiden alapuolella olisi mainiosti säilytystilaa, mutta koska askelmat siis ovat avonaiset, ei sinne viitsisi mahdottomia määriä syytää. Paitsi toistaiseksi.


Vanhan lieden päälle näyttää kerääntyvän helposti kaikenlaista tavaraa. Sen on loputtava ennen talven tai lämmityskauden alkua, kumpi sitten koittaakin ensin.


Myös ruokakaappien päälle on näppärä sijoittaa asioita. Sen täytyy johtua vanhojen kaappien haamusta, joka näkyy seinissä ja katossa edelleen: tila selvästi luulee vielä voivansa sisällyttää itseensä vanhan määrän tavaraa. Hävitämme moiset luulot, jahka saamme rakenteelliset uudistukset valmiiksi ja varmistumme pintaremonttibudjetin kokoluokasta.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti