keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Remppahommia: vintin lattia

Viime viikonlopun, eli muuton, eli tavaroiden siirtämisen, jälkeen ystävät, sukulaiset ja tuttavat kyselivät kuulumisia ja muuton jälkeisiä tunnelmia ja toivottelivat onnea uuteen kotiin. Hyvä ja tietyllä tavalla helpottunut on olo, kiitos kysymästä, olemmehan me aikuiset nyt samalla tontilla, ja iso osa tavaroistakin on. Tosin nyt on muuttolaatikkoraivauksessa päästy siihen pisteeseen, että täällä Kotona on useita laatikoita, jotka voisi nyt siirtää varastoon, ja toisaalta tilaa on vapautunut ja selkeytynyt säilytyskalusteista, joihin voisi tuoda kamaa varastosta. Ja shampoot on hukassa. Viimeisten juttujen joukossa laitoin ne johonkin pussiin, jonka nykysijaintia en tiedä. Merkkaan ostoslistaan.

Ja haikeat tunteilut on kai tunteiltu, tässä on muutenkin nyt kaikenlaista miettimistä ja uudenlaisten kuvioiden opettelua, ettei tuonne Kalevanpuiston tuolle puolen tule kauheasti kaipailtua. Onnellisia olemme, kiitos toivotteluista!

Mutta tämähän ei siis todellakaan ollut tässä! Arki jatkuu remonttitunnelmissa. Meillähän on täällä tällä hetkellä siis 75 neliötä, eikun anteeksi, tällä hetkellä yläkerran tilapäisesti käytöstä poistetun perähuoneen verran vielä vähemmän tilaa. Se on aika vähän neljän kautta kuuden hengen taloudelle, joka vielä viime viikolla oli levittäytynyt tuplasti saman kokoiseen tilaan. Neliöitä saadaan lisää tekemällä kylmästä vintistä lämmintä tilaa, ja rakentamalla sen jälkeen lisää käyttötilaa kellariin. Urakka voi olla ohi ennemmin tai myöhemmin, toivotaan nyt kuitenkin, että reilusti ennen ensi kesää.

Tällä hetkellä näyttää aika hyvältä. Timpuri ja poika tekivät maanantaina vintin lattian pohjatöitä, siis ne kehikot, joiden väliin tulee eristeet ja päälle lattiakoolaukset. Eilen kello 11.00 tuli auto puhaltamaan villaa, ja homma oli valmis kello 11.20. Sen jälkeen näytti tältä:
Sen jälkeen isä ja poika naputtelivat paikalleen ne koolaukset lattialautoja varten:


Tänään on lyöty paikalleen lautoja, paitsi että putkimiestä odotellaan (sic) katsomaan yläkerran vessan läpivientien paikkoja, joten päädyssä on vielä aukko:


Perähuoneeseen, joka on entinen porrashuone tai eteinen, menee nyt tämmöinen aukko, josta saadaan valoa kansalle, joka melko pimeässä vintissä muuten vaeltaisi:


Entisestä eteisestä ennen vinttiin vienyt ovi on peitetty vuoden 1958 remontin yhteydessä Satakunnan Kansan ilmoitussivulla:


 Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti