keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Arkiruokaa: munakasrulla

No eihän se mikään rulla ole, kun jättää rullaamatta, mutta hifistellä voi halutessaan... Ja soveltaa tietenkin niin paljon kuin kaappien sisältö antaa myöten!

Lapsiperhelogistiikkaan liittyen oli keksittävä jotain, josta Mies saisi energiaa töiden jälkeen käväistessään äkkiä kotona nappaamassa yhden tyttären mukaan luistelemaan, ja joka toimisi mahdollisesti myös täyttävänä iltaruokana ennen treenejä ja kenties riittäisi vielä seuraavan päivän lounaaksikin. En jaksanut enkä ehkä ehtinytkään lähteä kärryttelemään hankeen, eikä pulkkamatka lähikauppaan talvitamineisiin puetun kaikkivoipaisen kiipeilijäkääpiön kanssa tuntunut sen paremmalta idealta. Hakukone auki (koska talteen kerättyjä reseptejä ei koskaan tule selailtua) ja Valion ohje esiin. Pohjan osuuden pystyin toteuttamaan melkein sen mukaisesti, mutta täytepuoli on omaa keksintöäni.

Munakaspohjainen paistos
Pohja: 5dl maitoa * 5 munaa * suolaa * kuivattua basilikaa reippaalla kädellä * vähän mustapippuria * 2dl vehnäjauhoa * 1/2tl leivinjauhetta

Täyte: noin 1/2dl tomaattimurskaa * raastettu keskikokoinen porkkana * pilkottu puolikas omena * kourallinen palasiksi revittyä tuoretta pinaattia * reilu ruokalusikallinen mangochutneya * reilu 200g raejuustoa * puolikas kourallinen cashew-pähkinöitä * ripaus suolaa * noin 1dl juustoraastetta

1) Sekoita maito, munat ja mausteet kulhossa ensin keskenään ja lisää sitten jauhoiset jutut. 2) Paperoi syvä uunipelti ja kaada taikina siihen. 3) Paista 200 asteessa puolisen tuntia eli kypsäksi. 4) Kun pohja on uunissa, sekoita täytteen ainekset keskenään suolaa lukuun ottamatta. 5) Maista; jos puuttuu terää, laita vähän suolaa tai jotain. 6) Kun pohja on kypsynyt, levitä täyte sen päälle ja ripottele vielä juustoraasteet siihen kaiken kruunuksi. 7) Anna lämmetä vielä 5-10 minuuttia. 8) Salaatti ja tuore leipä lisäkkeenä olisi tosi hyvä juttu, mutta tällä kertaa ohessa tarjottiin pakastimesta löytyneitä vähän ruokaisampia kalapuikkoja ja - kauhistus - kananugetteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti