torstai 22. tammikuuta 2015

Kertun (15kk) nukunnat

Ääääää! En ala! Elämänhallintani on palasina! Ei tule mistään mitään nyt kun en pysty ennakoimaan mitään. Tana.

Positiivista siinä, että Kerttu herää kuudelta tai ennen, on se, että se nukahtaa puoli yhdeksän tienoilla suunnilleen puoleksi tunniksi, jolloin minä saan lukea lehden ja syödä brunssini, sekä hoitaa tärkeitä asioita, kuten blogikirjoittelua ja tavaroiden keräilyä. Kun se herää taas, olen reipas ja valmiina lukemaan, tanssimaan, vaihtamaan vaippaa ja syöttämään, kunnes lähdetään hakemaan Veera eskarista (tämä vuorosana muuten sanotaan sitten ihan joka päivä, tunnen joskus itseni semmoiseksi kirjaksi, jonka nappeja painamalla saa aikaiseksi ennalta-arvattavia ääniä). Loputkin päivästä sujuu aika lailla tietyn kaavan mukaan, ja aikuisten ja pienen ja ison lapsen tarpeet saa näppärästi toistensa lomaan.

Paitsi.

Yöimetykset loppuivat jo lokakuun lopussa, ja sitten vielä uudestaan, ja viime viikolla ihan oikeasti. Huutoa riitti, energiaa äidillä ei, joten oli tosi kiva, että vanha aikataulu piti vielä viime viikolla.

Nyt yöt menee aika hyvin, yhdeltä ja neljältä se havahtuu, välillä selvitään tutituksella, välillä pitää tuskailla pidempään. Nyt Kerttu on kuitenkin alkanut kyseenalaistaa kakkospäikkäreitä. Parina päivänä, kun on ollut tavallista parempaa seuraa, uni ei ole ollenkaan ollut tullakseen, ja tällä viikolla iltapäivänukahtaminen on ollut tosi hankalaa.

Tänään tuli pommi: se ei nukahtanutkaan aamun eskarireissulla! Pakkasta oli sen verran, etten viitsinyt alkaa haahuilla tuntitolkulla ulkona, joten tultiin sisälle. Kiukkuinen se alkoi olla vähän ennen kymmentä, joten aloin virittelemään kevennettyä pakkasvarustusta sen päälle, kärryteltiin kymmenen minuuttia ja raskas tuhina alkoi kuulua vällyjen seasta.

Kauanko se nyt sitten nukkuu? Tänäänkö se siirtyi yksiin päikkäreihin? Nukkuuko kerralla kolme tuntia, niin että ehditään suunnitellulle kauppareissulle eskarista suoraan, vai pitääkö nostaa vielä sisälle riisuttavaksi ja puettavaksi ennen Veeran hakua? Mitä tapahtuu iltapäivällä? Entä yöllä? Miksei se odottanut hiihtolomaviikkoa? Ja miksi se muka olisi ollut parempi ajankohta?

Nukkuu vielä. Ihan just puen päälleni, otan kauppakassin mukaan ja lähden hakemaan Veeraa eskarista.

Follow my blog with Bloglovin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti