Tässä se maustuu. |
Limoncello (1,2l)
5 sitruunan ohueksi raastettu kuori * 50cl vodkaa tai tässä tapauksessa jalopeuran nimistä viinaa * 5dl vettä * 4,5dl sokeria
1) Ota isompi astia kuin meidän litran vetoinen kannumme. 2) Kaada sitruunankuoret kannuun ja viinat päälle. 3) Sulje kannu ja anna maustua suunnilleen pari vuorokautta. 4) Kiehauta vesi ja liuota sokeri siihen. 5) Kaada sekaan kannun sisältö ja keittele pari minuuttia. 6) Varo kuumaa kattilaa ja kaada likööri takaisin kannuun. 7) Nauti jäähtyneenä vastuullisesti.
Mikrocurdin ohje löytyi maku.fi-sivustolta Heikin vinkistä. |
Sitruunatahna (4dl)
2,25dl sokeria * 3 munaa * 2dl sitruunamehua * 100g voita
1) Sulata voi. 2) Vatkaa munat ja sokeri hyvin sekaisin isommassa muovikulhossa. 3) Mehu ja voi vielä mukaan ja sekaisin. 4) Laita kulho mikroon (täydelle teholle, sanoo ohje - käyttääkö joku oikeasti mikrossa muita tehoja kuin täyttä tai sulatusta?!) minuutiksi kerrallaan ja sekoita aina välissä. 5) Ihmettele joka kerralla, onko koostumus oikea, kunnes n:nnellä kerralla saat ahaa-elämyksen: seos on niin kuumaa, että se kuplii, ja sekoittaessasi se jäähtyy työkalun varteen. Meidän mikro työsti tätä kai 13 minuuttia.
Sitruunainen hiekkakakku (1,5l)
200g voita * 2dl sokeria * 2 keskikokoista munaa * 2dl perunajauhoja * 1dl vehnä- (tai gluteenittomia!) jauhoja * 2tl leivinjauhetta * 2tl vaniljasokeria * 1dl sitruunamehua
1) Vaahdota rasva ja sokeri. 2) Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. 3) Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi rasvaseokseen. 4) Lorauta vielä sekaan sitruunamehu. 5) Paista uunin keskiosassa 175 asteessa suunnilleen 45 minuuttia. 6) Paranee vanhetessaan, jos ehtii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti