Mut hei. Nää on hyviä. Se resepti, jota käytin pohjana, löytyy Maku.fi-sivustolta, mutta sekin on tietysti vain muunnelma mammojen yltympäriinsä Välimeren rannoilla leivoskelemista mantelipikkuleivistä.
Minä tein seuraavasti. Otin ainekset:
50g margariinia
500g mantelijauhoa (n. 10dl)
0,5tl leivinjauhetta
3dl sokeria
4 keltuaista
1 kokonainen muna
1 sitruunaesanssiputkilo saksalaisen ruokaketjun monimakupakkauksesta (ohjeen mukaan 0,5-1 putkilo / 500g jauhoa)
1dl tomusokeria
1) Pehmitin margariinipaketin lopun mikrossa isossa kulhossa. 2) Sekoitin kaikki loputkin ainekset yhteen haarukalla.
3) Paperoin kaksi uunipeltiä valmiiksi. 4) Laitoin uunin lämpiämään 160 asteeseen. 5) Kaadoin desin tomusokeria kippoon. 6) Otin kämmeneen kerrallaan kolmisen senttiä halkaisijaltaan olevan nokareen ja puristelin sen palloksi, asetin pellille ja painoin peukalolla ihan vähän littanaksi. 7) Kuuntelin päässäni soivaa The Rolling Stonesin Under My Thumbia. 8) Pyöräytyin kunkin palleron tomusokerikulhossa. 9) Toistin saman vielä 36 kertaa, ja totesin sitten, että vähän pienempiä olisivat ehkä voineet olla kuitenkin - edellisellä kerralla tein yhteensä 50 pikkupalleroa.
Eivät leviä paistuessaan! |
Follow my blog with Bloglovin
Kas vaan, Temosen Olgalla oli samat mielessä, mutta kovat piipussa: http://www.kotivinkki.fi/blogit/olgan-kotona/pakkomiellekeksit# Nämäkin on ihania!
VastaaPoistaMinkähän verran tuo 500 g mantelijauhoa mahtaa olla deseissä?
VastaaPoistaJaahas, itsekin aina harmittelen, jos ei desejä ole laitettu resepteihin, ja sitten jätän ne itse pois... Nyt on ollut vanha keittiövaaka ahkerammassa käytössä! Ettei menisi ihan arvailuksi, niin ruoka.fi-sivuston (http://ruoka.fi/leivonta/reseptien-mitat-ja-muunnokset) mukaan 500g mantelijauhoa on 10dl. Eli iso pussi pitää joka tapauksessa ostaa!
PoistaKivaa leivontaa!