Tässä Nostalgia by Patricia de Oliveira -patakintaan vieressä ovat välijäähtymässä ja paloittelua odottamassa jokavuotiset suklaabiskotit, jotka tosin tänä vuonna leivottiin gluteenittomista jauhoista, jotta kaikki joulupöytäläiset saavat osansa.
Tässä paloitellut, erottelua vailla olevat lopulliset tuotokset - tai ne, joita ei vielä pussitettu lahjaksi.
Toinen perinne - epävarmemmin onnistumisen iloa tuottava - on kermakarkkien tekeminen. Vuodesta toiseen kaadan kattilaan
250g sokeria * 2,5dl kermaa * 30g voita * vaniljatanko
ja päätän sisukkaasti keitellä seosta tarpeeksi pitkään.
Kaadettuani kattilan sisällön siihen kuvitteelliseen 15cm x 15cm -kokoiseen vuokaan, jonka kaikki reseptintekijät omistaa, mutta minä en, mutta sovellan, annoin mössön jäähtyä. Sitten leikkasin sen karkinkokoisiksi paloiksi, kääräisin kunkin palasen leivinpaperisuikaleeseen ja kiinnitin tanskalaisen tilpehöörikaupan koristeteipillä. Jonka jälkeen pussitin ne Eskimon eväspusseihin, jotka ovat minusta koko ajan enemmän ihania kauniissa yksinkertaisuudessaan ja monikäyttöisyydessään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti